Tuesday, December 11, 2012

|| BM230 UiTM Shah Alam ||

Assalamualaikum.. harap semua sihat. Thanks again sebab sudi jenguk & baca ruangan aku yang tak seberapa ni (ececece..ayat manis maa =P )

Macam biasa, ruangan ni untuk aku ceritakan tentang pengalaman dan cerita aku sendiri, bukan nak mengutuk, menghina orang lain..tapi ikhlas nak berkongsi cerita.. Kali ni aku nak cerita pengalaman, cerita dan memori aku semasa bergelar pelajar UiTM Shah Alam.

Aku kat UiTM S.Alam
Masa aku kat UiTM Shah Alam dulu, aku ambil kos BM230, atau nama saintifik dia ( poyo sikit) Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan ( Ekonomi). Aku mula masuk ke situ dulu pertengahan tahun 2009, selepas menamatkan pengajian di Kolej Matrikulasi Kuala Nerang juga pada tahun yang sama.

Skip segala intro tentang tu, aku nak berkongsi cerita tentang kenangan aku kat sana. Kat sana, aku secara 'tak sengaja' dilantik menjadi wakil kelas ( class rep ), maybe muka aku ni agak reliable kot..hehehehe. Sekarang ni aku tak berapa nak pun jadi class rep kat UiTM Melaka ni atas sebab-sebab tertentu, tapi still jugak jadi. Bukan nak berlagak la ( sikit je =p ) , tapi mereka semua seronok dengan aku. Ada geng karoke, geng DoTA, dan geng kaki jalan. Kelas agak happening gak, sangat-sangat seronok dulu.

Dari asrama kitorang, Kolej Perindu nak ke kelas kat Fakulti Perniagaan, kena la jalan kaki naik bukit. Kalau sampai-sampai kelas tu dah berpeluh, paham-paham jela.

Aiseyman, aku tak dapat nak teruskan cerita ni. Ada hal sikit, so aku just proceed ke penutup la.


Antara mereka masa konvo
Atas sebab-sebab yang aku tak berminat nak cerita, aku kena keluar dari situ. Dan sekarang aku ambil Ijazzah Perakaunan kat UiTM Melaka. Dah 3 tahun dah, dan baru-baru ni, kawan-kawan aku menghadiri majis convocation diorang. Terus terang, aku agak cemburu, sedih and ada la sebak sikit sebab aku tak ada dalam group tu. Tapi walau pape pun, aku tetap happy dengan diorang. Tahniah kawan-kawan.. =)

1 comment:

  1. Salam. Bm230 ada lg ke dkat uitm shah alam?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...